Het klantenportal is bestemd voor zakelijke klanten van Senza Tea Co.

Via dit klantportaal kun je eenvoudig het assortiment theeën en tools bekijken, een (herhaal)bestelling plaatsen, een bestelling die onderweg is volgen, oude bestellingen bekijken en jouw gegevens wijzigen.

Hoe werkt het:

  1. Ga naar business.senzatea.nl, klik op “Registreer” en vul het formulier in.
  2. Wij beoordelen je registratie binnen één werkdag (en vaak meteen) en we sturen je per mail de bevestiging van je account.
  3. Nu kun je inloggen op business.senzatea.nl en, net als in een gewone webshop, de gewenste producten bekijken en bestellen.
  4. Nadat je de gewenste producten verzameld hebt, vul je in de kassa eenmalig het verzend- en factuuradres in en bevestig je de bestelling.

Aanvullende opmerkingen:

  • Anders dan in een gewone webshop, reken je de bestelling niet meteen af. Als je je bestelling hebt bevestigd, verzenden wij deze en wordt hij door DHL bezorgd. Nadat de bestelling is geleverd, ontvang je een factuur met betaaltermijn van 30 dagen.
  • Via “mijn account” kun je oude bestellingen bekijken, een herhaalbestelling doen, je bestelling volgen en factuur- en adresgegevens aanpassen.
  • Het klantportaal is ook eenvoudig te gebruiken op mobiele apparaten.
  • Mocht je een bestelling toch liever telefonisch of per mail willen doorgeven, dan kan dat uiteraard ook nog steeds.
  • Dit klantportaal vervangt ook het oude online bestelformulier. Dus ook wanneer je gewend bent het oude bestelformulier te gebruiken, vragen we je om je hier te registreren en bestellen.

Neem voor vragen contact met ons op: 085-4016274 of info@senzatea.nl.